Hvad kan komme med: Forskelle mellem versioner
Mala (diskussion | bidrag) No edit summary |
Bimo (diskussion | bidrag) m (1 version importeret) |
(Ingen forskel)
|
Versionen fra 8. sep. 2017, 14:55
Fortegnelsen er åben for alle. Hensigten med fortegnelsen er at få tegnet et så omfangsrigt og mangfoldigt billede af immateriel kultur i Danmark.
Vi opfordrer derfor alle grupper, foreninger, NGO’er og enkeltpersoner til at blive en del af denne oversigt ved at fortælle om de traditioner, skikke, kundskaber, kulturelle udtryk og praksisser eller fællesskaber, de er en del af.
Fortegnelsen åbnede for bidrag i september og modtager bidrag frem til april 2018.
I den periode er det Dansk Folkesamling ved Det Kgl. Biblioteks ambition at få samlet et så bredt og mangfoldigt udsnit af ”det, der rører sig” i Danmark.
Kriteriet for at bidrage, er at indsenderen selv skal have kendskab og være en aktiv del af det bidraget handler om. Ideen med fortegnelsen er nemlig, at det er udøverne selv, der beskriver det, de gør.
Indsendes bidraget af en repræsentant for en forening eller en NGO, skal indsender sikre sig, at alle nævnt ved navn er indforstået med, at de optræder i bidraget.
Emnerne
Norge og Finland ”Vi lægger særlig vægt på” – har en hel ønskeliste over de ”gode” bidrag
Hvad kan ikke komme med?
Forslag, der strider mod konventionens lovgivning.
Defineret af UNESCO som:
”I denne konvention vil der alene blive taget hensyn til den immaterielle kulturarv, som kan forenes med eksisterende internationale menneskerettighedsinstrumenter såvel som med kravene om gensidig respekt blandt samfund, grupper og enkeltpersoner og om bæredygtig udvikling.”
Bidrag der strider mod dansk lovgivning.
Bidrag indsendt af politiske organisationer og kommercielle foretagender
Forslag, der af Dansk Folkemindesamling ved Det Kgl. Bibliotek vurderes ufuldstændige, upassende eller på anden vis ikke anvendelige.
Forslag omhandlende en kulturel praksis, der ikke længere udøves.
Forslag, der omhandler en gruppe eller enkeltpersoner, der ikke har givet samtykke til at figurere i bidraget.
Vær opmærksom på
Bidragsydere skal sikre sig, at de har rettighederne til det materiale, de lægger ud. Billeder, der uploades i wikien kommer under reglerne i Creative Commons 4.
Dansk Folkemindesamling ved Det Kgl. Bibliotek forbeholder sig retten til at redigere i bidragene og slette upassende indhold fra bidrag og diskussioner.
Ønsker du at kommentere på et indsendt bidrag kan du skrive din kommentar i diskussionsfanen.
På samme måde er du velkommen til at oprette endnu et bidrag om samme emne til fortegnelsen. Vær dog opmærksom på at give bidraget en anden overskrift.