Sådan føjer du en fil til dit bidrag

Fra Levendekultur
Spring til navigation Spring til søgning

Der er tre måder:


1. Send filerne via e-mail til Dansk Folkemindesamling ved Det Kgl. Bibliotek

Du er altid velkommen til at sende dine filer til Dansk Folkemindesamling. Så føjer vi filerne til dit bidrag. Husk at sende billedtekst med.


2. Indsæt i artiklen

Du starter med at finde din publicerede artikel i wikien. Dernæst trykker du på Redigér og finder det sted i teksten, hvor billedfilen skal indsættes. Husk at være logget på.

Rediger wikikode.png

Vær opmærksom på, at du her kun kan sætte filen øverst eller nederst i din artikel. Vil du have den i teksten, skal du gøre det som beskrevet i næste afsnit Indsæt i wikikoden.

Klik det sted i artiklen din fil skal sættes ind i artiklen. Klik dernæst på Indsæt og vælg Medier.

Sådan opretter du et bidrag tilføj en fil 1.png

Du får mulighed for at lægge en fil op fra din computer (vælg Læg op) eller som allerede er lagt op i wikien (vælg Søg og søg på filnavnet). Vælg en fil og bekræft, at du har rettighederne til at lægge filen op.

Sådan opretter du et bidrag tilføj en fil 2.png

Tilføj en beskrivelse, tryk Gem og Brug dette billede.

Sådan opretter du et bidrag tilføj en fil 3.png

I avancerede indstillinger har du mulighed for at vælge placering, billedtype og billedstørrelse. Tryk indsæt.

Sådan opretter du et bidrag tilføj en fil 4.png


3. Indsæt i wikikoden

Du starter med at føje en billedfil eller en pdf til wikien ved at gå til Læg en fil op - et billede eller en pdf i venstremenuen. Det er her fra, du kan du tage filen og tilføje dit bidrag. Gå til din publicerede artikel i wikien. Dernæst trykker du på Redigér wikikode og finder det sted i teksten, hvor billedfilen skal indsættes. Husk at være logget på.


Rediger wikikode.png


Dernæst sætter du følgende stykke kode ind i din tekst, hvor du synes det passer ind, men retter "Filnavn.png" til navnet på den fil, du har lagt op og sætter din egen billedtekst ind i stedet for "Alternativ tekst":

  • [[Fil:Filnavn.png]] for at bruge den fulde version af et bilede
  • [[Fil:Filnavn.png|200px|thumb|left|Alternativ tekst]] for at bruge billedet med en bredde på 200 pixel i en ramme til venstre med "Alternativ tekst" som beskrivelse
  • [[Media:Filnavn.pdf]] for at henvise direkte til filen uden at vise den


Betingelser for tilføjelse af filer

Bemærk venligst, at de filer, herunder billedfiler, du tilføjer og lægger op på Levende Kultur, er at betragte som udgivne under CC BY 4.0 (se for detaljer). Hvis du ikke ønsker, at dine filer kan anvendes af Dansk Folkemindesamling i andre sammenhænge, at de kan udsættes for redigeringer eller de kan blive kopieret, så skal du ikke placere dem her.

Når du opretter indlægget lover du, at du selv har forfattet teksten, har hjemmel til at lægge det op på siden eller har kopieret den fra en public domain-kilde eller en tilsvarende fri kilde. Læg aldrig materiale her, som er beskyttet af andres ophavsret uden deres tilladelse.