Nordic Safeguarding Practices

Fra Levendekultur
Spring til navigation Spring til søgning

Nordic Safeguarding Practices er en hjemmeside, der samler og præsenterer eksempler på god praksis inden for sikring af immateriel kulturarv i Norden. Siden er en mulighed for NGO’er, foreninger, enkeltpersoner m.fl. til at blive inspireret, komme i kontakt med hinanden og dele erfaringer fra arbejdet med sikring af levende kultur i Norden.

Skjermdump.jpg

Den ultimative sikring af levende kultur er, at det videreføres – fra et menneske til et andet, fra en generation til den næste. Men det forudsætter, at mennesker kender til det og tillægger praksissen, aktiviteten eller traditionen en værdi, relevans og mening.

På hjemmesiden deles projekter, aktiviteter og programmer, der i deres metodologi har vist sig effektive ift. netop videreførelse og formidling. Eksempler på sikring gennem identifikation, dokumentation, forskning, beskyttelse, formidling, videreførelse og i nogle tilfælde revitalisering deles.

Gå til hjemmesiden Nordic Safeguarding Practices

UNESCOs internationale Registret for gode sikringspraksisser er endnu en mulighed for at dele ud af egne erfaringer og blive inspireret i arbejdet med sikring af immateriel kulturarv. Læs mere om registret her.