Forside

Fra Levendekultur
Skift til: navigering, søgning


Klezmermusik på Christianshavn, København. (Fotograf: Susanne Mertz)
Fil:Det kolde gys 1.jpg
Fil:Påske på Ærø.jpg

LEVENDE KULTUR

- en fortegnelse over immateriel kulturarv

Nyt fra fortegnelsen
Dansk Folkemindesamling holder oplæg på Holbæk Bibliotek om UNESCOs fortegnelse over immateriel kultur. Er du en del af en levende kultur – og ønsker du at bidrage til fortegnelsen, så mød op!

Fredag 24. november 2017 KL. 20.00.

Adressen er Holbækvej 24, 2424 Holbæk

Velkommen

Kulturarv er andet og mere end bygningsværker og monumenter. Her på siden kan du gå på opdagelse i den immaterielle kultur i Danmark. Altså den kultur, vi ikke fysisk kan gribe fat i, men som vi genkender og udlever – traditioner, overbevisninger, kundskaber og måder at være sammen på. Kort sagt: det vi gør – sammen eller hver for sig.Immateriel kultur er allestedsnærværende i vores liv. Den vedligeholdes, videregives fra en generation til den næste, samtidig med, at den er i konstant bevægelse og forandring. Den har mange former, og her på siden kan du læse, om nogle af de praksisser, måder at gøre ting på – beskrevet af udøverne selv.I 2003 udarbejdede UNESCO en konvention til sikring af immateriel kulturarv. Mange lande har skrevet under og i 2010 blev det Danmarks tur. Denne fortegnelse er en del af dette arbejde – at sikre og formidle den immaterielle kultur.

Bidrag til fortegnelsen

Det er udøverne, der er i centrum – det er dem, der definerer, det de gør og tillægger det en værdi og betydning. Det er derfor også udøvernes egne bidrag, der skaber fortegnelsen. Vi opfordrer grupper, NGO’er, foreninger og privatpersoner til at bidrage til fortegnelsen med en beskrivelse af den eller de levende kultur(er), de selv er en del af. Sammen arbejder vi på at indsamle og gøre immateriel kultur i Danmark synlig. Ønsker du at bidrage? Sådan kommer du i gang.

Klik og læs bidragene til fortegnelsen